Over ons

Joke Schaefer  en  Anette Broekhuis
Joke Schaefer    en    Anette Broekhuis
We ondersteunen kinderen en ouders om weer in zichzelf te geloven.

Druk en stress hebben een behoorlijke invloed op de ontwikkeling van het kind. Omstandigheden kunnen er toe leiden dat we het als ouder/ begeleider even niet meer weten . Wij ondersteunen het kind en de ouders/begeleiders met groepstrainingen en adviezen om de natuurlijke relatie met zichzelf en de omgeving te herstellen.

Onze kennis en ervaring is breed op het gebied van psychologie en onderwijs waardoor we ,indien we tegen grenzen aanlopen ook kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

KENNIS EN ERVARING:

Anette heeft een psychologische achtergrond met veel kennis en ervaring als therapeut, coach en trainer. Zowel voor kinderen als volwassen. Zie www.praktijkanette.nl
Kennis op het gebied van ontwikkelingspsychologie en psychopathologie zijn waardevol gebleken tijdens het werken en adviseren bij het begeleiden van groepen kinderen.

Joke heeft onderwijskundige kennis en ervaring als intern begeleider, remedial teacher en trainer. Dit doet ze zowel aan school als in haar eigen praktijk , jokeschaefer@rtforyou.nl
Ze heeft uitgebreide kennis van leer en gedragsproblematiek, dit is een grote meerwaarde tijdens het begeleiden van kinderen in de verschillende groepstrainingen.

SAMENWERKING:

De samenwerking is jaren geleden ontstaan vanuit een behoefte om de zorg voor kinderen uit te breiden in het onderwijsaanbod. Dit aanbod richtte zich op het individuele kind en kinderen die zich herkenden in moeilijke situaties. De specialisaties zijn deels gevormd door verdere scholing maar daar waar het nodig was ontwikkelden we deze zelf op basis van ervaring en positief resultaat. We begeleiden met veel enthousiasme en creativiteit en vullen elkaar aan met sterke kwaliteiten. Hierdoor zijn de groepstrainingen toegankelijk geworden voor veel kinderen die het moeilijk hebben. Ondanks de kennis van de diagnostiek, kijken we liever naar wat wel mogelijk is i.p.v. het kind in een “hokje” te plaatsen. Onze ervaring is dat kinderen goed in staat zijn om een positieve ontwikkeling door te maken op basis van vertrouwen. De relatie met de zichzelf en de buitenwereld staat centraal.