Gelukslessen

Wat zijn lessen in geluk?

kofferlabel

Het klinkt misschien raar, maar gelukkig zijn kun je leren. Wanneer voel jij je gelukkig? Waar word jij blij van? Bijvoorbeeld als je een complimentje krijgt of iemand lief voor je is. Als je blij kunt zijn met kleine dingen. Maar ook als je iets goed kunt of graag doet. Als je zelfvertrouwen hebt en positief in het leven staat, kun je meer dan je denkt. Je voelt je beter en maakt je minder zorgen.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat gelukkige kinderen minder vaak ziek zijn. Natuurlijk zijn gelukkige kinderen ook wel eens ongelukkig, maar door hun positieve instelling zijn zij hun dip eerder weer te boven.

Tijdens de gelukslessen ontdek je waar jij gelukkig van wordt en vul je je koffer met positieve bagage: je eigen koffer vol geluk.

gelukswijzer

Sociaal-emotionele programma’s in het onderwijs richten zich meestal op de omgang met anderen. De Gelukskoffer richt zich op een positieve emotionele ontwikkeling van het kind zelf, in feite het proces dat voorafgaat aan sociale interactie. De filosofie erachter is simpel: kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van positief denken en de maakbaarheid van geluk hebben meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Doelgroep: kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Aantal lessen: 6 en een ouder-kind bijeenkomst.

Voor meer informatie en opgave kunt contact opnemen met:
Anette Broekhuis
e-mail: aembroekhuis@hotmail.com
telefoon: 06 – 21 58 27 91
Joke Schaefer
e-mail: jokeschaefer@rtforyou.nl
telefoon: 074 – 26 630 79

Of maak gebruik van het contactformulier.

Agenda

Bij voldoende aanmeldingen starten we met een nieuwe groep.

 

Tarief

De training kost inclusief materialen € 250 (betaling bij opgave).

Om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor een gedeeltelijke vergoeding, bel dan:
Anette Broekhuis: 06 – 21 58 27 91